Vinerea asta am reuşit să dau o fugă până la Gaudeamus. Chiar nu puteam să îl ratez, chit că am fost doar ca să arunc o privire, pentru că, na, pe o criză ca asta, mai greu cu finanţele.

Ce pot să spun, bugetul meu programat pentru cărţi s-a prăbuşit când am dat cu ochii de Negurile lui Bradley, la 10 lei volumul. Şi cum voiam de mult să îmi cumpăr cartea asta (ca să văd dacă-i bună or ba), nu m-am putut abţine… Erau chiar în faţa mea şi aveau bulina aia roşie şi ispititoare pe care scria 10 lei. Aşa că până la urmă am cedat tentaţiei.

Oricum, anul ăsta am fost plăcut impresionată de târg. Clar, mult mai multe oferte decât anul trecut. Muuult mai multe. Evident că nu erau reduceri la cărţile pe care le voiam eu, dar cam pe la toate standurile vedeai cărţi la 10, 5, 4, 6 lei, reduceri de 15, 30 sau chiar 50%. Bani să ai şi timp să te holbezi peste tot. Pentru că de asta aveai nevoie – de timp berechet şi niţel spaţiu de mişcare să te poţi uita liniştit la toate titlurile (vineri a fost destul de liber, mai ales că am ajuns acolo pe la prânz, dar tot pot să spun că erau destui vizitatori. Îmi imaginez că în week-end a fost mult mai aglomerat).

Chiar dacă crema societăţii editoriale s-a bătut pentru un loc la parter, merita să te plimbi şi pe la etaj. Chiar dacă editurile de sus nu erau aşa de cunoscute, aveau oferte la fel de bune. Ba chiar mai bune. Ţin să felicit Editura Medicală pentru ideea genială de a da cărţi gratis. Am fost suficient de şocată încât să verific de trei ori dacă am înţeles bine. Şi da, poate că eu nu aveam ce să fac cu „Insuficienţa circulatorie cerebrală„, dar Alina (una dintre cele mai bune prietene ale mele, curajoasă studentă la Medicină, care s-a cam plâns că am tot bătut-o la cap să meargă cu mine la Gaudeamus) s-ar putea să o găsească utilă.