Vara asta a trecut cam repede, am ajuns deja în august, ceea ce înseamnă că:

1) ar trebui să apară „Roata timpului 5” prin librării (sper) – zilele trecute am dat o tură pe la Eminescu, dar nu am găsit nimic (deşi volumele în engleză mi-au făcut iarăşi cu ochiul, ticăloasele mici) – oricum e încă prea devreme, parcă şi anul trecut cartea am găsit-o de abia în septembrie sau aşa ceva;

2) pe 24 august se lansează Jocurile Foamei 3, iar cei de la Nemira, care se mişcă bine când vine vorba de traduceri, au promis că la noi în ţară cartea va fi gata până la Gaudeamus, eu parcă aşa îmi aduc aminte:) Oricum, am recitit recent cele două volume şi deja abia aştept să apară al 3-lea. Ni se tot scoate ochii cu faptul că va fi ULTIMUL din această trilogie, aşa că ar face bine să fie mai stufos decât celelalte două (ceva în genul Harry Potter 7), pentru că altfel nu are cum să se rezolve totul (şi ar face bine să se rezolve, să nu ne lase cu ochii în soare!). Momentan m-au trecut totuşi nişte fiori reci pe spate, citind un interviu dat de Suzanne Collins aici, în care o compară pe Katniss cu diverse personaje eroice arhicunoscute. Dacă iniţial era „Tezeu” care a învins Minotaurul, mai nou a devenit un fel de „Spartacus”. Şi ştim cu toţii ce se întâmplă cu Spartacus, gladiatorul care a cauzat probleme Romei…Autoarea ţine să ne şi aducă aminte partea asta în interviul cu pricina…După cum spuneam, fiori reci…

3) ne apropiem cu paşi repezi de al doilea sezon din Vampire Diaries:D Data oficială a difuzării primului episod – 9 septembrie. Trailer-ul mi s-a părut foarte explicit, parcă aş fi preferat mai mult mister – oricum, am putur să văd doar această înregistrare super naşpa (dar oricum foarte bună, din moment ce e singura, aşa că ţin să îi mulţumesc celui care a postat-o):

Şi că tot veni vorba de seriale, prin iunie-iulie am reuşit să văd primul sezon din serialul „The Tudors” şi, culmea, asta mi-a dat speranţe în ceea ce priveşte viitorul seriei „Cântec de gheaţă şi foc” pe ecranele TV. Pe scurt, am avut până acum o părere foarte proastă despre serialele produse de HBO, mai ales după ce am văzut True Blood (actori naşpa, accent naşpa, scene de sex aiurea, puse doar ca să atragă publicul şi care au şi stricat acţiunea, părerea mea). Aşa că se poate imagina „bucuria fără margini” care m-a cuprins când am auzit că HBO va face un serial după seria lui George R.R. Martin, „A song of Ice and Fire” – mi-l şi imaginam bun de dus la coşul de gunoi. Din fericire, Gabi m-a convins să mă uit la The Tudors, tot o producţie HBO, şi am văzut că se poate şi altfel. Serialul e bine realizat, aşa că pot spera ca până la urmă să iasă ceva bun şi din romanul lui Martin.

Pe de altă parte, nici de data asta nu am reuşit să mă uit la anime-ul Chobits. Am mai avut o tentativă în urmă cu vreo câţiva ani, care a eşuat lamentabil. Nici de data asta nu am putut să trec de primele cinci episoade – în ciuda graficii bune a desenului, nu am răbdare nici cu tema, nici cu personajele (mai ales cu personajul principal masculin şi cele câteva personaje feminine care au apărut până acum), nici cu stilul (bănuiesc că este ceva gen „harem” – un tip de anime în care personajul principal este înconjurat de o mulţime de personaje atrăgătoare de sex opus, care gravitează în jurul lui). Deşi ar fi ceva de discutat ca idee – iubirea dintre o fiinţă umană şi un robot umanizat, care la rândul lui are sentimente – nu am răbdare să îl urmăresc.

Aşa că până una alta reiau Scrapped Princess şi am văzut primele două episoade din „Darker than Black”, care părea promiţător. Iar ca lecturi, am trecut la „Doamna din Avalon”, dar nu prea am spor, parcă a ajuns să mă obosească momentan stilul lui Bradley. Nu ştiu despre ce o să fie vorba în carte, dar presimt iarăşi cine ştie ce iubiri imposibile şi destine tragice şi bătălii pierdute, toate în numele Zeiţei, desigur. Nu că nu scrie bine, dar cred că am nevoie de o pauză mai „veselă”:) Dar fiindcă mi-a şoptit o vrăbiuţă că Străbunii Avalonului e (într-un anumit fel) cea mai bună carte din serie (hi hi hi), mă lupt să ajung până acolo.