O să intru direct în subiect, fără altă introducere. Există cinci OVA-uri Darker than Black. Primul dintre ele este al 26-lea episod din primul sezon (care nu a fost niciodată difuzat la TV, dar a apărut pe DVD) şi se numeşte „Beneath the Cherry Blossoms, in Full Bloom”. Este un episod simpatic, cu multe secvenţe comice, care pune accentul pe „legăturile” amoroase dintre personaje (mă rog, în special pe fetele care sunt îndrăgostite de Hei şi care sunt vreo 4 la număr).

Dar eu o să vorbesc de seria de 4 OVA-uri Darker than Black ”serioase”, plasate din punct de vedere cronologic între sezonul 1 şi sezonul 2, cunoscute ca „Darker Than Black Gaiden”. Acestea explică ce se întâmplă cu Hei şi Yin după toată nebunia evenimentelor de la finalul episodului 25 şi, aşa cum era de aşteptat, sunt la fel de bine realizate ca şi anime-ul în sine. De fapt, sunt chiar mai interesante şi mai dinamice, deoarece lucrurile se desfăşoară mult mai repede, acţiunea se precipită şi sunt dezvăluite o serie de detalii importante. Şi partea cea mai bună: probabil că în astea 4 OVA-uri sunt mai multe secvenţe de luptă cu Hei decât în toată seria 1:)

Nu ar fi prea multe de spus fără să încep să divulg diversele întâmplări, şi asta nu am de gând să fac. Doar că nu mă lasă inima să nu zic că legătura dintre Hei şi Yin devine mult mai strânsă (apar nişte sentimente mărturisite pe acolo), iar Yin…e mult mai mult decât pare.