De la stânga la dreapta: Ryuji, Yusaku, Taiga, Minori şi Ami

Astenia de toamnă pândeşte pe la colţuri. E clar, e nevoie de ceva amuzant care să funcţioneze pe post de scut (sau, pentru cei ofensivi, pe post de bâtă de alungat depresiile). Deci hai să ne apucăm să căutăm un romantic comedy anime-style. Trăiască, prin urmare, videoclip-urile de pe YouTube intitulate „Top 10/15 Romance anime”. Nu că toate sugestiile ar fi bune, dar, uite, cu ajutorul lor am dat peste Toradora! (notă: semnul exclamării e de la numele anime-ului).

Ryuji Takasu

Povestea: Takasu Ryuji are o moacă de delicvent notoriu şi periculos şi o privire care sperie oamenii şi îi creează reputaţia de bătăuş al şcolii. Evident, contrar acestor aparenţe, e de fapt un băiat de treabă cu o mamă cam zăpăcită. Îndrăgostit până peste cap de una dintre colegele lui din şcoală, Kushieda Minori, la începutul noului an şcolar are surpriza de a afla că e în aceeaşi clasă cu ea. Ghinionul face ca fix în aceeaşi zi să atragă atenţia (şi furia) adevăratului bătăuş periculos al şcolii de care se teme toată lumea (de fapt, o „ea”): Aisaka Taiga (poreclită Tenori Taiga (tenori inseamna „cât palma” – aşadar, un fel de Micul Tigru) din cauza faptului că este o piticanie irascibilă). Culmea ghinionului pentru Ryuji de abia acum urmează: Taiga se întâmplă să fie şi cea mai bună prietenă a lui Minori:)

Taiga Aisaka

Ca în majoritatea anime-urilor, nu vorbim doar de unul sau două personaje principale, ci şi de un grup de prieteni „principali” care include şi acele personajele principale. Aşadar, pe lângă Ryuji, Taiga şi Minori, grupul din Toradora! îi mai are ca membri pe Kitamura Yusaku (cel mai bun prieten al lui Ryuji) şi pe Kawashima Ami. Şi între toţi ăştia nu-s numai relaţii de amiciţie…

Una peste alta, sunt scene care m-au făcut să pufnesc în râs pe neaşteptate, iar altele, să râd cu lacrimi până rămân fără aer. Acuma, o mai depinde şi de ce tip de umor ai, dar cu siguranţă Toradora! menţine o atmosferă veselă şi optimistă, rare fiind momentele în care personajele mai intră în discuţii ceva mai serioase (şi astea, pe teme sentimentale, pentru că deh, e totuşi romance). Şi promit că finalul nu m-a dezamăgit.

Nu doar umorul a făcut din Toradora! un alt anime pe care să-l trec la secţiunea „favorite”, ci şi povestea bine închegată, personajele deosebite, mult mai nuanţate decât te-ai aştepta, poate, de la un anime romance, grafica (ce pot să spun, din punctul ăsta de vedere sunt o superficială) şi, mai ales, … (ştiu că am zis deja de personaje, dar nu se pune) Ryuji şi Taiga:) Amândoi mi s-au părut deosebit de simpatici, iar modul în care fiecare dintre ei a evoluat pe parcursul anime-ului mi s-a părut cât se poate de realist.

Dacă vi se pare interesant, sunteţi fani anime-uri romance sau pur şi simplu vreţi să vedeţi ceva vesel, găsiţi episoadele online pe AnimeSeason.

UPDATE (26 decembrie 2011)

Review-ul preluat de echipa Turmentilă, transformat într-un super video cu scene din anime, aici.

Se pune la cale un plan...