Nu-l supăraţi pe Jiro...

Black Blood Brothers (prescurtat BBB) e genul de anime pe care-l urmăreşti mai mult pentru personajul principal şi mai puţin pentru intrigă – mai ales dacă povestea e înghesuită în 12 episoade amărâte şi producătorii nu s-au mai îndurat să-i facă un al doilea sezon.

În mod paradoxal, deşi am citit Twilight şi Dracula, urmăresc serialul Vampire Diaries şi mi-au plăcut seriile anime Vampire Knight şi Vampire Knight Guilty, de fapt nu prea mă dau în vânt după vampiri. Black Blood Brothers părea promiţător, totuşi, îl zărisem pe YouTube într-un video de tipul Top 10 Action Anime (cred) şi mi-am zis că merită, dacă personajul principal e aşa de badass. Nu m-am înşelat, BBB nu te plictiseşte, deşi are darul de a te face să te îndoieşti uneori de propria logică: acţiune-i destulă, grafica, mai mult decât acceptabilă şi chiar există un sâmbure de romantism pentru a face totul mai palpitant. Plus trădări, un război între vampiri şi oameni, antagonişti mai badass decât eroul şi o abordare interesantă a ideii de vampirism.

Logica vampirilor, alta decât ar trebui

De la stânga la dreapta, personajele principale: Kotaro, Jiro şi Mimiko.

Cred că ceea ce trage Black Blood Brothers în jos este suceala poveştii. Ador cum de multe ori mă scarpin în creştetul capului cu ochii în ecran încercând să pricep ceva din episod, iar când intru pe Wikipedia, totul e cât se poate de clar şi de la mintea cocoşului, de mă face să mă întreb dacă nu cumva am eu probleme de percepţie. Mă rog, nu a fost greu de priceput că a existat un război între vampiri şi oameni, război în cadrul căruia Jiro Mochizuki, un Old Bood (vampir dintr-o linie nobiliară) poreclit Silver Sword, a luat partea oamenilor şi a ajutat la înfrângerea Regelui Kowloon şi a armatei de Kowloon Children. Spre deosebire de vampirii obişnuiţi, porecliţi Black Blood, care sunt uniţi de sângele împărtăşit de bună voie şi care formează un soi de familii, Kowloon Children răspândesc vampirismul ca o molimă: orice om muşcat devine vampir, iar orice vampir muşcat devine un membru al „familiei” Kowloon.

10 ani mai târziu, Jiro şi fratele său Kotaro, singurii rămaşi din linia lor de sânge, încearcă să se mute în Special Zone, un oraş al vampirilor (dar în care se întâmplă să mai locuiască şi oameni). De ce încearcă cu disperare să facă lucrul ăsta…aflăm de abia la final şi o să fie o adevărată surpriză.

Cassandra, alt vampir badass

Mai departe, situaţia politică şi socială a oraşului e al naibii de ciudată, aşa cum e şi raportul dintre forţele care conduc oraşul. Teoretic, Special Zone e destinat protejării secretului vampirilor şi se află sub aripa unei asociaţii cunoscută drept Order Coffin Company, care are ca scop medierea relaţiei dintre vampiri şi oameni. Pe de o parte, Order Coffin Company încearcă să negocieze cu vampirii, folosind membri cunoscuţi sub numele de Compromiser, iar pe de altă parte, elimină orice vampiri consideraţi dubioşi, cu ajutorul unor trupe bine înarmate. Ca totul să nu fie chiar aşa de simplu, în Special Zone există trei Case distincte, inclusiv cea a Întunericului, condusă de foarte periculosul şi ticălosul Zelman (vampir piroman maniac sociopat în vârstă de 800 de ani). Printre ceilalţi conducători ai Special Zone se numără Sei, Lordul Dragon, care menţine o barieră de protecţie în jurul oraşului şi care îşi doreşte să protejeze atât oamenii, cât şi vampirii, şi Pile Killer Zhang, un fost vânător de vampiri. Toţi ăştia, plus însuşi preşedintele Order Coffin Company şi alţi câţiva, formează un soi de Consiliu şi, de fapt şi de drept, lucrează împreună. Iar cea mai mare preocupare a lor timp de 10 episoade este dacă să îl lase pe Jiro să se mute în oraş sau nu.

Desigur, povestea e mult mai mult decât am lăsat eu să se înţeleagă, dar nu e bine să stricăm misterul:)

Un vampir mai cool ca altul

Jiro Mochizuki - nimeni nu poartă pălăria aia mai cu stil...

După cum menţionam şi mai sus, personajul principal, Jiro Mochizuki, e un vampir al naibii de cool. Puternic, dar extrem de politicos, bun spadasin şi foarte ataşat de fratele său mai mic, oscilând între răzbunare şi dorinţa de a-l proteja, cu o iubire tragică la activ, ce mai, e combinaţia perfectă. Şi ce dacă are mănuşi de motociclist şi un costum care ar face-o pe Scufiţa Roşie să moară de gelozie? Cât priveşte pălăria de vrăjitor… e ultima modă de la Halloween încoace.

Mimiko Katsuragi - un om care nu face discriminări între cele două rase:)

Personajul principal feminin, Mimiko Katsuragi, este un om şi Compromiser al Companiei. Se simte responsabilă pentru Jiro şi Kotaro şi ia asupra ei misiunea de a-şi ajuta să se instaleze cu succes în oraş. Din păcate, lucrurile nu prea merg aşa cum ar trebui, dar cei trei ajung să formeze o echipă. Chiar dacă Mimiko e absolut neajutorată din punct de vedere fizic (doar e un biet om într-o lume plină de vampiri), nu e deloc obositoare sau enervantă, ba chiar e simpatică.

Vampirul badass numărul n, Zelman - 800 de ani şi tot ca un puşti se îmbracă

Lumea din BBB e plină de vampiri badass, unul mai tare ca altul, majoritatea concentraţi în Special Zone. În afară de Jiro Sabie de Argint, eroul războiului, îl avem pe Zelman, menţionat mai sus, băiatul rău al cartierului, dar şi pe Cain, un fost servitor al antagonistei (Cassandra), actual membru al companiei, care se poate transforma într-un ditai lupul, Lordul Dragon cel paşnic, dar deosebit de periculos, antagonista însăşi, Cassandra Warlock, care îi poate face faţă lui Jiro într-o luptă pe bune, iar ăştia sunt doar câţiva. Evident, cu toţii se decid să intre în acţiune de abia pe ultima sută de metri, aşa că până atunci trebuie să ne mulţumim doar cu reputaţia lor.

Băieţii răi din Special Zone, toţi fani Dracula

Desenul nu duce lipsă de acţiune şi lupte, totuşi, aşa că din punctul ăsta de vedere, nu am fost dezamăgită. Un alt punct în plus al anime-ului: faptul că e comedie.

Despre final, n-aş putea spune că rămâne chiar în coadă de peşte, dar e evidentă nevoia continuării poveştii cu un al doilea sezon. Din păcate, din 2006 şi până acum ar fi fost mai mult decât suficient timp pentru o continuare care nu a mai venit.