chihayafuru_1Să vezi şi să nu crezi, pe terenul anime-urilor anul nou începe cu un mic miracol post-Crăciun… 12 ianuarie 2013, lansarea oficială a celui de-al doilea sezon din Chihayafuru… pe care nu îl aşteptam decât peste câţiva ani de acum înainte (dacă nu şi mai mult / chiar deloc). Dar iată că desenul fie a adunat nişte „cifre” foarte bune, fie a avut nişte fani „gălăgioşi”, una peste alta, adio coadă de peşte, povestea continuă:)

chihayafuru_2

Clubul de karuta

Chihaya şi Taichi, alături de ceilalţi membri ai clubului de karuta din liceu –  Kanade, Nishida şi Tsutomu – trebuie să recruteze cinci noi colegi în acest an, altfel clubul lor va fi desfiinţat. În paralel, fiecare urmăreşte propriul scop – Chihaya e hotărâtă să nu mai piardă titlul de cea mai bună jucătoare de karuta din lume, Taichi trebuie să ajungă în Clasa A, şi… ar mai fi şi un campionat inter-liceal de câştigat. Dar cum povestea este reluată exact de la finalul primei serii, cei care au urmărit anime-ul ştiu la ce să se aştepte.

Primul episod nu surprinde chiar toate acele mici detalii care fac din Chihayafuru un anime frumos (Chihaya, ca personaj, nu iese în evidenţă prin nimic, de exemplu), dar păstrează aceeaşi grafică îngrijită şi aceeaşi atmosferă delicată construită în jurul jocului de karuta. Sezonul 2 promite câteva personaje noi destul de interesante, care să ducă acţiunea pe niscaiva cărări neaşteptate, vine cu ceva mai mult umor şi, poate, o tendinţă de a mai descâlci povestea celor trei prieteni îndrăgostiţi de un joc de cărţi al poeziei japoneze…