Aparenţele pot fi... înşelătoare.

Aparenţele pot fi… înşelătoare.

Din seriile de anime-uri noi lansate în luna ianuarie pe care am început să le urmăresc (şi momentan e destul de greu să ţin pasul cu toate – din când în când mai uit de existenţa câte unui titlu sau altul), Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru (în traducere, My Girlfriend and Childhood Friend Fight Too Much) se prezintă drept un harem deghizat în romantic comedy destul de digerabil (după primele două episoade, cel puţin). Grafica e acceptabilă, personajele principale la fel, iar povestea are loc pe binecunoscutul teritoriu al liceului japonez.

my_girlfriend_1

Relaţia Eita-Chiwa, redată perfect într-o singură imagine

Kidou Eita e anti dragoste – părinţii lui au divorţat şi oricum, nu are timp de aşa ceva – e hotârât să înveţe pe rupte şi să aibă cele mai bune note de-a lungul liceului, ca să poată primi o recomandare din partea instituţiei şi să intre la Facultatea de Medicină. Din nefericire pentru el, frumuseţea şcolii, Natsukawa Masuzu, plictisită de declaraţiile de dragoste primite constant, îl identifică drept şansa perfectă de a scăpa de atenţile masculine nedorite şi îl obligă să devină iubitul ei fals. Ceea ce e o mare problemă… din punctul de vedere al prietenei din copilărie a lui Eita, Chiwa Harusaki.

Triunghiul amoros pare să se transforme în harem în toată regula, după câte se vede prin generic, dar atât timp cât glumele vor continua să fie bune, Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru va rămâne acceptabil. Sper.

Eita pare destul de plictisitor ca personaj – un băiat obişnuit care se trezeşte dintr-o dată îngropat în atenţie feminină (situaţie visată de mulţi adolescenţi, presupun), dar Chiwa şi Masuzu s-ar putea să mai salveze povestea – prima, pentru că e destul de obsedată în a deveni populară, ceea ce o determină să facă tot felul de ciudăţenii, a doua – pentru că are o personalitate răutăcioasă, ceea ce nu am mai întâlnit de multă vreme la un personaj feminin principal dintr-un anime… (sau poate e un stereotip popular în harem-uri, şi cum eu nu prea am răbdare cu genul ăsta de anime, habar nu am).

Şi triunghiul amoros tocmai şi-a desenat laturile...

Şi triunghiul amoros tocmai şi-a desenat laturile…