Un demon şi un erou

Un demon şi un erou

„- Calm down, Emilia. You’re acting more pathetic than heroic.

– Like you’re the one to talk, Alsiel. What the hell was up with that empty fridge? Why don’t you plan your purchases out properly? Some resourceful general you are!” (Hataraku Maou-sama, episodul 3)

Overlord Satan, Regele Demonilor din Ente Isla, îşi trimite cei patru generali să atace şi să cucerească cele patru continente ale oamenilor. Războiul cuprinde întreaga lume, însă oamenii nu se dovedesc neajutoraţi – de partea lor luptă Eroul Emilia, care reuşeşte să ajungă în castelul de pe Ente Isla şi e gata să-l distrugă pentru totdeauna pe Regele Demon. În ultima clipă însă, Maou, alături de generalul său Alsiel, scapă printr-un portal, jurând că se va răzbuna. Ajunşi în Japonia contemporană, unde magia nu există,  Maou şi Alsiel se trezesc cu o înfăţişare cât se poate de umană şi cu puterile magice pe ducă. În căutarea unei metode de a se întoarce acasă, cei doi trebuie să se adapteze noii societăţi umane şi să facă faţă problemelor destul de comune: să-şi găsească o casă şi să câştige nişte bani ca să nu moară de foame. Aşa că marele Rege al Demonilor, acum sub numele de Sadao Maou, se angajează part-time la McRonald’s. Şi între doi burgeri învârtiţi la microunde, Maou plănuieşte să cucerească şi Japonia… dar mai întâi, să devină angajatul lunii.

De la castele la zgârie-nori

De la castele la zgârie-nori

Vieţile celor doi se complică când în peisaj apare Eroul Emilia, care i-a urmărit pe Pământ şi e încă hotărâtă să fie cea care-l ucide pe Regele Demonilor. Cum însă nici ea nu poate să-şi folosească puterile magice, lucrează, sub numele de Yusa Emi, la un call-center. Conflictul demoni versus Erou nu apucă să devină prea serios pentru că, atunci când nişte atacuri misterioase vizează să-i elimine pe toţi, cei trei devin brusc aliaţi.

Hataraku Maou-sama este un alt anime care preia conceptele arhi-cunoscute asociate genului fantasy – Regele demon, Eroul – şi le foloseşte pentru a genera o comedie scoasă din tiparele genului în cauză, plasându-le într-un context diferit. În cazul de faţă, personajele provenite din epoca medievală se adaptează repede în Japonia contemporană, deşi probabil că autorii ar mai fi putut să se joace puţin cu „traducerea” conceptelor precum „certificat de identitate” şi aşa mai departe:) La viteza în care alunecă povestea însă, tind să cred că desenul nu va depăşi 12-13 episoade, dar asta rămâne de văzut.

hataraku3Comedia e deosebit de reuşită până în momentul de faţă, grafica e taman bună (scenele fantasy din primul episod au fost cu adevărat fantastice, dacă mi se permite epitetul), iar povestea prinde şi are un grămuleţ mic de originalitate, suficient ca să-şi atragă fani. Interacţiunile dintre Maou şi Emi sunt sarea şi piperul, îndreptându-se negreşit spre un fel de relaţie „love-hate” anime-style, mai ales pe măsură ce Emilia descoperă că Regele Demonilor nu e chiar atât de malefic pe cât se aştepta.

Una peste alta, Hataraku Maou-sama este una dintre seriile noi ale sezonului de primăvară care merită cu siguranţă urmărită până la capăt.

Hataraku_Maou-sama