storcator_HuromPrima dimineata in corpul cel nou. Deghizarea e buna, nu m-a recunoscut nimeni. Si acum stau cu picioarele goale pe o suprafata rece in zona-bucatarie si ma uit la un storcator de fructe.

Cum am ajuns in situatia asta? Ah, da.

10 ani (masurati in timpul de pe planeta asta) am studiat Pamantul. Suntem cateva echipaje de ceea ce oamenii – locuitorii de aici – ar numi extraterestri. Fiecare a analizat o alta regiune a acestei Planete Albastre, iar eu m-am nimerit aici. Pentru ca dupa 10 ani de cercetari de la distanta, era timpul sa trecem la etapa urmatoare: sa inlocuim temporar un om. Ca in povestile lor despre „rapiri de extraterestri”. Ne-au banuit vreodata? Sau vecinii nostri de galaxie au fost in spatele zvonurilor? Oricum, nu mai conteaza. E un experiment si noi trebuie sa trecem neobservati.

Misiunea a inceput repede. In deghizarea asta, trebuie sa indeplinesc cat mai convingator rolul acestui om pe care il inlocuiesc – sex feminin, caracteristici normale, par satent, ochi caprui. Activeaza in mediul virtual pe diverse conturi sociale si pe blogul Windofcolours. Nu am adunat inca suficiente informatii despre omul meu, insa am gasit o resursa stiintifica. Este un material scris de mana, denumit „Jurnal”. Conform ultimei mele comunicari cu nava-mama, este un tip de comunicare specific umana, care se adreseaza tot celui care o scrie…. Inca nu am inteles exact cum vine asta, dar mi s-a confirmat ca pot folosi date de acolo.

Iar pentru acest moment al zilei, am depistat o nota clara in „Jurnal”. Are un caracter vag, dar am memorat pasajele cele mai importante. Le-am recapitulat in minte in timp ce ma indreptam spre zona unde se efectueaza hranirea, numita „bucatarie”:

„Trebuie sa incep o viata sanatoasa (…)” mers la sala de trei ori pe saptamana (…) regim alimentar corespunzator, bleah, deci fara bomboane si alte dulciuri, dar la ciocolata nu renunt (…) Eheeei, o superbo-dimineata, adica una cu adevarat perfecta, ar incepe de la 11:00 incolo, cu soarele-n geam, mult suc de fructe proaspete si niste cereale pentru energie. As asculta muzica in timp ce mi-as pregati micul-dejun si n-ar trebui sa ma grabesc nicaieri. Insa cum de trezitul la ora 7:00 nu pot sa scap, macar am noroc cu noul storcator, he he (…).”

Inca nu am depistat acea „sala” la care se face referire, dar am inteles ce inseamna „storcator” dupa ce am facut o cercetare amanuntita a camerei si am gasit in cosul de gunoi o hartie mototolita. Pare sa fie o lista cu numele „Storcatoare de fructe”, pe care au fost insirate mai multe astfel de tipuri de aparate. Toate numele au fost taiate, mai putin al unuia singur – Hurom. Si in dreptul lui sunt mazgalite niste notite, dintre care nu pot descifra decat „de toate – fructe plus legume plus radacinoase!!!”, „stoarce la rece cu o tehnologie noua – SSS”, „mai mult suc” si „de cumparat de la magazin online. Nu am inteles la ce se refera prin „SSS”, in baza de date nu am gasit un acronim corespunzator, insa restul cred ca au reprezentat argumente in favoarea respectivului model.

Storcatorul Hurom, asa cum a fost vazut pentru prima data de catre extraterestrul Rrrohga

Storcatorul Hurom, asa cum a fost vazut pentru prima data de catre extraterestrul Rrrohga

Acum sunt in zona-bucatarie. In stanga, pe un suport lat din lemn, am identificat aparatul in cauza. Din metal gri si sticla. Hm, aduce putin cu o baza spatiala vazuta de sus.

Dar am intepenit in mijlocul camerei de mult prea multa vreme si nu cred ca este un gest pe care acest om l-ar face in mod normal.

Ma indrept catre storcator, inteleg ca trebuie sa-l activez pentru „eheeei, o superbo-dimineata”. …Hm…. Nu stiu cum sa operez acest aparat Hurom… Trimit un semnal catre nava-mama cu o solicitare de informatii, dar intre timp depistez langa aparat inca o resursa stiintifica scrisa – „Manual de instructiuni”. Incep analiza informatiilor si, in timp ce memorez cunostintele, doua elemente imi atrag atentia: „storcatoare presare la rece” si „Slow Squeezing System”. Da, al doilea suna cunoscut si corespunde aronimului SSS mentionat in notitele de mai devreme… Si…imi aduce aminte de tehnologia de acasa.

Cine ar fi crezut ca pe o planeta straina pot gasi ceva familiar? „Sistem inovator de stoarcere fara frecarea si incalzirea sucului la viteze mari, (…) doar prin presare la rece la viteza mica (…) o stoarcere naturala, maximizarea cantitatii de suc (…) pastrarea mai multor vitamine, minerale, enzime, nutrienti si antioxidanti” Pai e similar cu tehnologia de la care am pornit noi pentru producerea …

– Neata! Te-ai trezit?

Inghet unde ma aflu, cu o mana in aer. Nu trebuia sa fie alt om acasa la ora asta! Repede! REPEDE! Care e salutul traditional?!

***

Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2013.