DSCF4623Echipa nTHUSiasts – un Healer, un Warrior, un Paladin şi un Mage – a luat sâmbătă la picior Codrul Neutru  (aka Parcul Tineretului), croindu-şi drum până dincolo de Pod, ca să ajungă la Palatul cu o Mie de Geamuri (aka Sala Polivalentă) şi să-şi facă loc printre toţi jucătorii care au venit să-şi câştige faima şi renumele (sau doar să caşte ochii) la turnirurile organizate la DreamHack 2014. Cum nTHUSiasts făceau parte, din păcate, din categoria pusă-ntre paranteze, n-au avut de ales decât să se bucure de unul dintre cele mai tari festivaluri dedicate gaming-ului. Iar cel puţin unul din membrii echipei a recunoscut cu mâna pe inimă că deşi n-a jucat în viaţa sa DOTA 2 sau League of Legends, să vadă atâţia gameri pasionaţi la un loc a fost o experienţă nemaipomenită 🙂

Există o atmosferă specială a convenţiilor gamerilor, pasionaţilor de cosplay, de comics sau de anime – o frenezie şi o bună dispoziţie generală, o agitaţie optimistă manifestată pe fundalul haotic al unui joc în desfăşurare, al posterelor cu dragoni şi monştri în culorile curcubeului sau al părului albastru al cosplayerilor întotdeauna răbdători cu fotografii care vor să-i pozeze. Iar DreamHack 2014 a avut parte din plin de gaming la ultra-nivel (turneele între profesionişti desfăşurate în uralele, aplauzele şi, în general, reacţiile zgomotoase unanime ale unui public captivat au fost cireaşa de pe tort), cosplay fain (şi nici măcar nu era ziua concursului), aparatură ultra-şmecheră să-ţi clăteşti ochii (colecţia de mouse-uri de gaming îţi lăsa gura apă) şi, per ansamblu, mulţi muuuulţi participanţi plini de energie.

Probabil că DreamHack a reuşit să mă facă să regret (pentru prima dată în viaţă) că n-am dat până acum nicio şansă niciunuia dintre jocurile-vedetă ale ediţiei – DOTA 2, League of Legends sau StarCraft 2. Să fi fost şi eu parte din comunitatea de fani înrăiţi îngrămădiţi într-o sală imensă, urmărind cu sufletul la gură proiecţia imensă a unui joc şi urlând din toţi plămânii pentru o mişcare uluitoare a vreunuia dintre jucători. Dar chiar şi ca spectator neiniţiat, un turneu de genul ăsta aplaudat la scenă deschisă de sute de oameni pasionaţi îţi lasă o impresie puternică:)

Printre alte câteva impresii adunate:

– panoul Logitech-ului unde-ţi puteai face o fotografie şmecheră pe post de personaj fantasy a fost o idee genială – dar dacă tot s-au chinuit, ar fi fost o idee bună să şi respecte niţel proporţiile umane reale, ca să iasă pozele cu adevărat faine… zic şi eu:)

la fel ca Palatul Copiilor, Sala Polivalentă are o uluitoare capacitate de a deveni neîncăpătoare pe alocuri la evenimente de acest gen

– cosplayerii şi cosplayeriţele sunt cei mai răbdători oameni din lume (pe cuvânt)

– dacă e să judecăm după numărul de gustări disponibile vizitatorilor dinăuntru şi numărul de pliculeţe de Nescafe distribuite pe holuri, pasionaţii de gaming sunt probabil nedormiţi şi cam subnutriţi 😀

Puţine cuvinte, dar oricâte pun într-o pagină, n-aş putea să redau nici măcar 1% din DreamHack 2014. Probabil am ajuns de abia pe la 0,7%… Prin urmare, încerc să cresc procentul cu o mică galerie foto. O parte din poze sunt rezultatul uşor neclar, uşor chinuit al credinciosului meu Fuji, care, din păcate, n-are suficient XP pentru fotografii de interior fără bliţ. Aşa că trebuie să îi mulţumesc pentru ajutorul şi contribuţia la completarea acestei galerii Healer-ului echipei, care pe lângă healing abilities, are şi nişte photo abilities date naibii, plus un aparat foto ceva mai şmecher:)

Nu în ultimul rând, trebuie să mulţumesc, în numele întregii echipe nTHUSiasts, celui fără de care întreaga aventură DreamHack 2014 Bucureşti a celor patru nu ar fi fost posibilă: arigatou gozaimasu Assassin-san!