– Eu sunt cea mai importanta, zise Frumusetea, zambind seducator in oglinda retrovizoare.

– Aiurea, se stramba Fiabiliatea, asezata pe locul ei preferat din scaunul soferului.

–  Ba asa e, toata lumea stie. Drept dovada: ai auzit tu vreodata de un Concurs de functionalitate? Miss Functionalitate? Ha?

– Habar nu ai! Sunt o gramada de teste pentru siguranta, performanta, facute in conditii extreme, se alege cea mai…

– Eu vorbesc de viata de zi cu zi, nu de conditii extreme, pufni Frumusetea, cocotandu-se pe capota.

– De parca de fiabilitate n-ai nevoie in viata de zi cu zi! Hei, Toyota, tu de ce taci si nu zici nimic? Ajuta-ma putin!

– Ati luat-o de la capat?, intreba noua Corolla, clipind plictisita din farurile halogen multireflector.

– Bineinteles, din moment ce nu cadem de acord, adica pana cand Fiabilitatea nu recunoaste ca am dreptate.

– Deci… de ce va certati si-mi stricati iarasi linistea?, se interesa din politete masina, privind de jur imprejur la garajul pustiu si tacut.

– Vrem sa stabilim care dintre noi doua e mai importanta in general. Sau, hai sa zicem, in viata de zi cu zi. Evident ca eu am dreptate si Frumusetea nu.

– Inca sustin ca amandoua sunteti produse ale imaginatiei mele, mormai Corolla. Pentru ca am ramas singura pe aici, ultima necumparata. E clar, am halucinatii…

– Dar pe bune acum, hai sa ne gandim, nu se lasa Frumusetea. Sa zicem ca iesi pe strada, la primul tau drive-test. Reactia tuturor o sa fie „Wow! Uite ce forme elegante, uite ce culoare atragatoare!” Nu o sa auzi pe nimeni zicand, „extraordinar, uite ce sistem de asistenta la pornirea in rampa”!

– Glumesti, nu?, pufni Fiabilitatea. Evident ca nu o sa zica nimeni DE AFARA, dar soferul va sti intotdeauna ca are pe ce sa se bazeze!  Totul, de la sistemele de siguranta si control la senzorii de parcare, pana la motor, totul contribuie la o experienta extraordinara pe sosea! Indiferent daca mergi prin oras sau pe autostrada spre munte, sau spre mare. Nici nu mai conteaza cum arata masina, atat timp cat e minunata pe dinauntru, cat e definitia functionalitatii insesi.

– Poftiiiim!? Frumusetea aluneca de pe capota si cazu brusc pe podeaua garajului.

– Esti bine?, intreba Toyota, dar nu-i raspunse nimeni.

– Exact cum auzi!, ranji Fiabilitatea

– Serios? Adica dupa tine, toate masinile ar trebui sa arate la fel?  Sa fie doar niste cutii metalice pe patru roti, toate super-eficiente, niciuna mai interesanta ca o conserva, zise Frumusetea, simtind cum se sufoca din cauza indignarii.

– Ei, nici chiar asa…

– Normal ca nici chiar asa! Ce s-a intamplat cu originalitatea?! Cu design-ul auto?! O masina nu-i pur si simplu o unealta. E mult mai mult decat atat. O masina frumoasa atrage privirile, spune ceva despre tine. Oamenii remarca alti oameni dupa autoturismele pe care le conduc, pentru ca devin parte din ceea ce sunt.

– Acum ai dat-o in filozofie.

– Ba nu, continua Frumusetea. Uita-te la Toyota noastra!

– Ba nu va uitati la mine, ofta Corolla, nu puteti sa dispareti odata?

– Uita-te la linia fina, la ornamentul cromat al proiectoarelor de ceata, la panoul instrumentelor de bord Piano Black si la volanul imbracat in piele. Nu trece neobservata, oriunde s-ar duce! Uita-te la ..

– Sssst, aud ceva! Liniste, amandoua!

– Dar..!

– Gata, norocul meu ca-s frumoasa, zise Toyota uitandu-se spre Frumusete, … cu un scop precis, incheie, privind spre Fiabilitate. Acum gata, vine cineva!

Pe aici, va rog, doamna, pe aici! Am inchis luminile in garaj, am crezut ca nu mai ajungeti astazi… Masina dumneavoastra va asteapta!

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-007-a-prev_tcm420-1236739***

Acest articol a fost scris in cadrul SuperBlog 2013.